Stäng fönster Varberg kn, VALINGE 10:3 VALINGE KYRKA

Beskrivning
Väster om kyrkan ligger det lilla samhället. I norr och öster finns ett odlingslandskap med åker- och hagmarker samt äldre gårdsbebyggelse.

KYRKOGÅRDEN
Kyrkan kringgärdas av en skalmur som har en rundad avslutning i väster. Ingångar med smidesgrindar som är dekorerade med silverkors finns i V, N och S. I V och S finns även trappor med handledsräcken av smidesjärn.

Fram till kyrkan och runt kyrkan leder asfalterade gångar med stenlagda kanter. Runt kyrkogården finns planterade trädrader och i norr finns en del med nyplanterade träd. På kyrkogården finns även planterade buskar och häckar.

På kyrkogården finns gravvårdar, placerade från N-S. Några singelgravar samt gravvårdar med järnstaket och gravhällar finns också.

I norr finns en äldre EKONOMIBYGGNAD med sadeltak täckt med svarta asfaltsplattor, locklistpanel målad i röd kulör, garagedörrar med träpanel målad i brun kulör, vitmålade knutar samt moderna spröjsade 1-luftsönster.