Stäng fönster Varberg kn, TRÄSLÖV 8:276 M.FL. TRÄSLÖVS KYRKA

Beskrivning
Träslövs kyrkoanläggning ligger på norra sidan av landsvägen mellan Varberg och Hunnestad och har begravningsområden på båda sidor av vägen.

Norra kyrkogården med kyrkobyggnaden kringgärdas av en kallmurad stenmur med öppningar med stenstolpar och smidesgrindar i söder (huvudentré till kyrka och kyrkogård) och sydvästra hörnet. Det finns även en öppning i muren mot en vaktmästeribyggnad i norr, dock utan grindar. En nyplanterad trädrad växer innanför muren. Kyrkogårdens träd härrör främst från år 1998 och framåt. Tidigare bestod trädrader och alléer främst av oxel, men utgörs nu av bohuslind och avenbok. Bortsett från trädraden finns på norra kyrkogården ett flertal vintergröna buskar och en stor kastanj, belägen väster om kyrkan. På norra kyrkogården finns gravar på samtliga sidor runt kyrkan men det största gravvårdsområdet ligger väster om kyrkan. Gravvårdarnas utformning varierar men resta stenar i liggande rektangulärt format dominerar, med en liten ramkant runt växtbädden framför stenen. På kyrkogården finns ett flertal högresta gravstenar men få större ramgravar. Gravkvarteren är gräsbevuxna och saknar gångar inom kvarteren. Gräs växer ända upp mot kyrkans grund. Huvudgångarna är asfalterade med svart asfalt.

I muren runt den norra kyrkogården finns en bredare öppning mot en vaktmästeribyggnad med rödmålade träfasader, belägen norr om begravningsområdet. På gårdsplanen finns möjlighet för uppläggning av jord m.m.
Ett gravkapell ligger i nordvästra hörnet av norra begravningsområdet. Byggnaden har vita, putsade fasader.

Södra kyrkogården kringgärdas av en hög kallmurad stenmur med öppningar försedda med smidesgrindar mot norr samt i sydvästra hörnet mot en parkering. Innanför muren växer en trädrad av i huvudsak oxel. Inom området finns ett stort antal parkväxter, buskar och träd, bl.a. en allé i nord-sydlig riktning centralt belägen i området. Grönskan inom kyrkogården förstärks av ett lövskogsparti beläget söder om kyrkogården. Gravvårdarnas utformning varierar men resta stenar i liggande rektangulärt format dominerar, med en liten ramkant runt växtbädden framför stenen.
En stor asfalterad parkering finns sydväst om kyrkan med stentrappor upp mot vägen i nordöstra hörnet.