Stäng fönster Varberg kn, TRÄSLÖVSLÄGE 78:1 TRÄSLÖVSLÄGE KYRKA

Beskrivning
Träslövsläge är ett litet kust- och fiskesamhälle (fiskeläge) som idag främst fungerar som sommarbadort, söder om Varberg. Vid den lilla hamnen ligger ett antal sjöbodar, en kiosk m.m. Bebyggelsen utgörs främst av låga, äldre, trähus vilka ligger tätt samman, (om sommaren i lummig växtlighet) kringgärdade av staket och stenmurar, och utefter trånga gator och gränder som "klättrar sig uppåt", från hamnen, och öster ut.

Norr om och vid samma gata som Träslövsläges kyrka, ligger en vårdcentral med parkering mot kyrkan.

Kyrkotomten är gräsbevuxen och i dess utkanter växer lövträd och buskar.

Parkeringen är asfalterad och ligger ngt sydväst om kyrkan och FÖRSAMLINGSHEMMET. Placeringen av parkeringen gör att församlingshemmets entré idag fungerar som huvudentré även för kyrkan. Två stenlagda gångar finns från kyrkotomtens nordöstra hörn till entrén i väster och till sakristian, men det finns ingen gång runt kyrkan från/eller till församlingshemmets entré. Enligt vaktmästaren väljer ortens besökare, vilka kommer till kyrkan till fots, kyrkans entré i väster.

Ett BÅRHUS ligger väster om kyrkan med lövskog och buskar bakom. Byggnaden är uppförd på betongplatta och har putsade fasader i vit kulör.