Stäng fönster Arboga kn, MEDÅKERS KYRKA 1:1 MEDÅKERS KYRKA

Kyrkoanläggningen
Kyrkogårdens höjdläge ger en vidsträckt utsikt mot söder. Området har parkkaraktär – med stora öppna ytor och många prydnadsbuskar.
Ett femtiotal ädellövträdträd bildar sommartid en lummig lövmassa. Kyrkogården är grästäckt med alla gångar grusade.
Gravplatserna är belägna i söder och väster, inordnade i sju kvarter. I nordväst finns en minneslund.
Omgärdningen består till större delen av en stödmur bevuxen med häckar. En högre mur finns i norr och öster.

Huvudingång är i muren mot norr, med tredelad spjälgrind av järn mellan kraftiga stolpar av grå granit. Innanför ligger ett före detta bårhus, byggt 1955-57, ritat av arkitekt Jan Wahlman. Efter att ha omvandlats till personalbyggnad har det förlängts mot norr.