Stäng fönster Sigtuna kn, VALSTA 3:28 VALSTA KYRKA

Beskrivning
Församlingslokalerna är byggda i ett sammanhang och i samma material som kyrkan. Mot torget är byggnaden en låg tegelbyggnad med småspröjsade burspråk och fönster med förskjuten tvärpost. I souterräng har byggnaden två våningar med kvadratiska fönster i markplan och rektangulära fönster med förskjuten tvärpost i övre våningen. Alla fönstersnickerier är vita.

Byggnaden är uppförd kring en öppen, gräsbeväxt gård med gång lagd med tegel. En rund damm med två fasta sittbänkar är anlagda på gårdens ena sida.

Den kringbyggda gården omges interiört av en korridor till olika verksamhetslokaler. Korridoren är utformad med bara tegelväggar, kalkstensgolv och tak av laserade brädor. Souterrängvåningen är framförallt inredd med kontorslokaler.

Kampanil
Klockstapeln är en rektangulär byggnad uppförd av rött, hårdbränt tegel lagt i kryssförband. Det nedersta skiftet mot mark är lagt i stående skift. Båda långsidorna är försedda med en sittbänk belagd med kalkstensskivor. I öster har stapeln en slät järndörr. Det flacka sadeltaket är lagt med plåt och försett med ett kors. Kyrkklockorna är synliga genom två gallerförsedda ljudluckor å vardera sidan.