Stäng fönster Gotland kn, KLINTE KYRKOGÅRDEN 3:1 KLINTE KYRKA

Kyrkogården
Den oregelbundna formen har kyrkogården fått genom sina många utvidgningar; från den senare delen av 1800-talet och fram till 1930 har den utvidgats åt söder, åt sydväst skedde en större utvidgning omkring 1960 (”nya kyrkogården”) och slutligen 2005 mot söder då kyrkogården införlivades i det närliggande änget, i denna del finns minneslund och askgravsområde (”ängskyrkogården”). De två gravkvarteren närmast söder om kyrkan har bevarat sin ålderdomliga karaktär med indelning i gravkvarter och gårdsgravar (Sicklings, Valle m.fl.) Här förekommer även en rik variation av gravvårdstyper. På kyrkogården fanns (1996) 775 st. synliga gravar. I anslutning till kyrkogården finns ett bårhus uppfört i sydöstra hörnet av prästgårdsparken.
Kyrkogården omges dels av kallmurade kalkstensmurar (delvis med putsade sidor), dels av svartlackat järnstaket från omkring sekelskiftet 1800/1900 (norr) och dels av bantun (delar av ”ängskyrkogården”). I den östra muren finns två ingångar försedda med järngrindar, i den södra muren en ingång med liknande utformning och i den västra en öppning mot prästgården. Nivåskillnaden mellan den gamla och den ”nya kyrkogården” utjämnas genom en stensatt ramp. Gångarna är grusbelagda.
Lövträd står utmed murarna, söder om kyrkan står en rad av äldre lövträd som markerar den gamla kyrkogårdens sträckning. Kyrkogården domineras av gräsmattor. På ”ängskyrkogården” är en damm anlagd och bänkar utställda.

Siltbergs kyrkogård
Den har en rektangulär plan och omges på tre sidor av ett järnstaket, med två grindar, i öster avgränsas den genom ett smalt dike. Grusgångar delar in kyrkogården i fyra kvarter. Längs med gångarna står fyra lyktstolpar. På kyrkogården finns ett antal lövträd.

Övriga byggnader på kyrkogården
På kyrkogårdens södra del står ett gravkapell. Byggnaden täcks av ett valmat sadeltak belagt med kopparplåt. Fasaderna är putsade och avfärgade vita. Dörrar i östra och västra fasaderna. Trappa med ramp framför den östra porten, pardörrar med innerdörrar, som leder in i det stora rummet. Golvet är belagt med kalkstensplattor. Trappa framför den västra porten, där innanför finns ett mindre förrådsrum med gjutet betonggolv, gipsskivor i taket. De båda rummen sammanbinds med en enkel pardörr. Fönster på den norra fasaden – blyspröjsade fönster med träbågar, innerfönster.