Stäng fönster Gotland kn, HALLA KYRKOGÅRDEN 1:1 HALLA KYRKA

Beskrivning
Halla kyrkogård är oregelbunden till sin plan. Gamla kyrkogården omges till stor del av en trädkrans, och som gräns mellan den gamla och nya delen finns en meterhög terrassmur. Den gamla delen av kyrkogården omges av terrassmurar av kalksten, kallmurade med häckar i söder och öster samt diken utanför, även den nya delen omges av sådana murar.

Grusgångar från ingångarna i söder, öster och norr till kyrkans sydsida. I anslutning till de södra och östra ingångarna samt väster om kyrkan finns lyktstolpar.

På kyrkogården fanns vid inventeringen 1996 ca 160 st. synliga gravar, de flesta belägna i sydväst. Äldre och variationsrika gravvårdar finns i sydost. Området direkt norr om kyrkan saknar gravvårdar, där står ett antal gravhällar under skyddstak, och i nordost finns även ett litet trähus som används som redskapsbod.

Övriga byggnader på kyrkogården
På kyrkogården finns ett redskapsbod av trä samt ett skyddstak under vilket ett antal gravhällar är uppställda. Skjulet består av en stolpverkskonstruktion på en gjuten betongsula. Huset är utvändigt är klätt med liggande, målad panel. Sadeltaket täcks av plattor av asbestcement.