Stäng fönster Norrtälje kn, HUSBY 18:1 HUSBY-SJUHUNDRA KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården är öppen, med ett trädbestånd som har förnyats under senare tid. Inslagen av moderna sorters växtlighet är få. Entrén ligger i väster och utgörs av en grind med smidesgrindar märkta 1834 satta på grindstolpar av släthuggen gråsten märkta 1872. Det går även att komma in på den nya kyrkogårdsdelen söder om ekonomibyggnaden. Gravarna är övervägande från de senaste årtiondena, men ett antal äldre gravar finns varav även några grustäckta. Mot norra delen av kyrkogårdsmuren står äldre borttagna gravvårdar.

Kyrkogården består av en äldre och en yngre del, den äldre är oförändrad till storlek åtminstone sedan 1600-talet. Utvidgningen med en ny del gjordes 1981. Den äldre kyrkogården omgärdas av en kallmurad gråstensmur och den yngre delen av lövhäckar.