Stäng fönster Staffanstorp kn, TOTTARP 11:1 TOTTARPS KYRKA

Beskrivning
Tottarps kyrka och kyrkby ligger i det öppna jordbrukslandskapet väster om Staffanstorp. Kyrkbyn har en äldre bykärna där flera gårdar ligger kvar på de gamla gårdstomterna. I Tottarp finns två kyrkogårdsdelar. Den äldre omger kyrka medan den yngre ligger söder om kyrkan och landsvägen. Den äldre delen avgränsas mot söder av ett svart gjutjärnsstaket utformad i nygotisk stil. I övrigt inramas kyrkogården av en vitputsad tegelavtäckt mur. Den tvådelade gjutjärngrindarna i söder markerar huvudingången. Kyrkogården är indelad i rektangulära kvarter och har grusgångar. Gravarna är grusgravar med buxbomsinramning. På den yngre delen ligger även gravkapellet och ekonomibyggnaden, som är sammanbyggda i vinkel.