Stäng fönster Laholm kn, SKUMMESLÖV 31:1 M.FL. SKUMMESLÖVS KYRKA

Strax norr om kyrkan ligger ett församlingshem.
Kyrkan omgärdas av en kyrkogård som avgränsas av en mur. I dess västra del ligger en vitputsad förrådsbyggnads som delvis tidigare varit bårhus.
Runt kyrkan löper en medeltida kyrkogårdsmur avtäckt med skift av medeltida murtegel samt munk- och nunnetegel, delvis uppblandade med yngre tegelpannor (1500-talet). Denna har senare utvidgats mot väster med en yngre kyrkogårdsmur. På del av den äldre muren mot väster samt på muren öster om entrén i norr, ligger äldre munk- och nunnetegel. På den äldre muren ligger ingen täckning på södra och östra muren. På västra och norra muren ligger i huvudsak enkupigt lertegel, förutom nämnda munk- och nunnetegel. Innanför murarna löper en trädrad av blandade trädsorter. Grinden mot norr, är en pargrind av smide med bl a runda detaljer i över- och nederkant. Den hänger i två putsade, fyrkantiga pelare, täckta av tegel i överkant. I toppen på båda pelarna står glasade lyktor.
Muren runt gamla kyrkogården är fogstruken. Överkanten mot söder och öster är ej belagda med tegel men övriga murar är det.
Grusade gångar leder från grindar i norr, väster och öster. Dessa ansluter till en grusad gång som löper runt kyrkan. Gången mönsterkrattas. I södra och östra muren finns små smidesgrindar väster om kyrkan och en grind av brädor ytterligare väster ut. Gravvårdarna ligger i öst-västlig riktning och är i huvudsak gräsbevuxna. Här förkommer gravar med stenkanter och grusfyllning. Gravvårdar av sten överväger. Mot kyrkogårdsmuren i söder i dess östra del, står några äldre järnkors lutade.
Parkbelysning av galvaniserade stolpar med runda lyktor av klart glas kantar gångarna.
På nya kyrkogården kantas kvarteren av tuktade häckar. Kallmurad stenmur mot norr och väster, belagd med enkupigt tegel i toppen. Mot söder en tuktad häck.
Vid nya kyrkogårdens västra mur, söder om förrådsbyggnaden, finns en minneslund från 1991. I muren söder om byggnaden finns en grind av brädor med beslagsornamentik och järnring. Grinden leder till ett litet öppet förråd för bl.a. kantstenar m.m.