Stäng fönster Falkenberg kn, ASIGE 1:12 ASIGE KYRKA

KYRKOGÅRDEN
Kyrkan kringgärdas av en låg kallmurad skalmur. Huvudingången är placerad i väster med en svart smidesgrind med rundbågeformad överdel och grindstolpar av natursten. I nordväst finns en mindre grind med höga grindstolpar. I norr och söder finns planterade häckrader. I söder, norr och väster ramas kyrkogården in av planterade trädrader. Grusade gångar leder fram till kyrkan och runt kyrkan samt ut i kvarteren i söder och norr.

Gravvårdarna ligger i N-S riktning. Några är s.k. singelgravar med naturstenskarm och grusfyllnad och några är inramade av kedjor med stolpar. Inga lyktstolpar finns på kyrkogården men ett par träbänkar finns. I den södra delen finns en öppning i häcken där det tidigare har suttit en grind.

I öster har kyrkogården en avrundad avslutning och här finns också en äldre trädallé och häckrader som leder ner till de gamla KYRKSTALLARNA. Detta hus har ett sadeltak täckt med korrugerad rödmålad plåt, fasader med röd locklistpanel, fönster med spröjs, vit kulör, utedass. Den gamla likvagnen finns bevarad.

I norr finns en EKONOMIBYGGNAD som idag används av vaktmästarna. Fasaderna består av en röd locklistpanel, sadeltak, 2-luftsfönster utan spröjs, enkupiga tegelpannor.