Stäng fönster Berg kn, STORSJÖ 2:21 STORSJÖ KYRKA

Beskrivning
Kyrkan är omgärdad av en tämligen liten kyrkogård där begravningar tidigare ägt rum i alla väderstreck. Kyrkogården är inramad av ett vitmålat, högt staket av 1700-talsmodell med uttrycksfullt svängda spetsiga spjälor. Kyrkogården har fyllts på för att möjliggöra flera jordfästningar och därför terrasserats i vissa partier. Marken är helt gräsbevuxen vid sidan av en skiffergång som löper längs staketet. Växtligheten är sparsam och utgörs av björkar och några buskar. Runt kyrkan löper en kombinerad gång och dräneringsbädd med grus. Ett antal svarta belysningsstolpar står med jämna avstånd inne på kyrkogården. Endast en gravvård finns idag kvar.

Rakt söder om kyrkans entré löper en grusgång fram till en stiglucka från 1933, utformad som en liten byggnad och med tydliga formlån från kyrkobyggnaden som stående vitmålad panel och ett brutet spånklätt tak. På insidan är taket tunnvälvt och målat grått och väggarnas liggande panel är målade i ljusare grått. Två bänkar löper längs långsidorna och vilar på socklarna av cement. Dörrarna har på utsidan kraftiga smidesdetaljer och nås från utsidan kyrkogården av en stentrappa med svartmålade stålräcken.

En mindre parkering är anlagd öster om kyrkan. Här står en liten kombinerad toalett och redskapsbod. Det är en vit träbyggnad med stående vit panel, uppförd åren kring 1990. Taket är brant och belagt med enkupigt lertegel.