Stäng fönster Örebro kn, TYSSLINGE 29:2 TYSSLINGE KYRKA

Beskrivning
Tysslinge kyrka är belägen på en höjdsträckning med den äldre delen av kyrkogården runt kyrkan, med utvidgningar i norr och väster. Kyrkogården omgärdas av en kallmurad stenmur som till stor del är en stödmur, i väster även en häck. I södra muren finns en bisättningskällare från 1934 med spritputsad fasad i gult med vita släta hörn. En äldre trädkrans inramar den äldre delen av kyrkogården med en allé mot den södra entrén.
Den södra entrén har gulputsade murade grindstolpar med vita hörn täckta med kopparplåt och krönta med järnurnor samt pargrind av järn. Entrén i väster flankerar kyrkans västra portal med grindstolpar av huggen kalksten och en pargrind av järn. Till kyrkan leder två trappor upp från den västra entrén. Utvidgningen norr om kyrkan har två entréer med grindstolpar av kalksten lika muren.

Kyrkogården har ett asfalterat gångsystem, övriga ytor är belagda med gräs.

Norr om kyrkan finns flera äldre gravar omgivna av stenramar och järnstaket täckta med grus.