Stäng fönster Åmål kn, MO STOM 1:37 M.FL. MO KYRKA

Beskrivning
Kyrkan omges på dess södra och östra sidor av kyrkogården. Till kyrkoanläggningen hör också de tidigare kyrkstallarna, intill skolan på andra sidan vägen samt ett par ekonomibyggnader på kyrkogården.
KYRKOGÅRDEN - sträcker ut sig på den plana marken söder om kyrkan. Utvidgningar finns dokumenterade från två tillfällen, 1924 och 1984. Kyrkogårdens äldsta del är belägen närmast kyrkan med det 1924 utvidgade området öster därom. Kyrkogårdens södra hälft består av 1984 års utvidgning vars modernare utformning skiljer sig tydligt från de äldre delarna närmast söder och öster om kyrkan. Dessa inramas av murar av natursten och träd, huvudsakligen lönnar medan den yngre delen inramas av häckar. Till de äldre delarna finns också grindar av svartmålat järn med stolpar av natursten. Mellan äldsta delen och 1924 års område finns också en stenmur. I muren mot väster finns en minnessten över "hedersmannen" P A Larsson, Öjersbyn som var filosofie hedersdoktor inom botaniken och församlingens stora donator. Gångarna på de äldre delarna är grusade och de på den yngre delen asfalterade. Gravarna på hela kyrkogården är huvudsakligen gräsbevuxna och det finns rader med ca en meter höga häckar. På de äldre delarna finns några grusgravar och några gravar med järnstaket.