Stäng fönster Åmål kn, FRÖSKOGS STOM 1:6 M.FL. FRÖSKOGS KYRKA

Beskrivning
Kyrkan är belägen på en höjd strax norr om sjön Ärr och omgärdas av kyrkogården som utvidgats i olika etapper. Till kyrkoanläggningen hör också klockstapel, bårhus, två ekonomibyggnader samt ett församlingshem som också inrymmer vaktmästarbostad.

KYRKOGÅRDEN - är delad mellan "övre" och "nedre" kyrkogården. Övre kyrkogården är belägen närmast kyrkan och nedre i sluttningen öster om kyrkan. Äldsta delen av kyrkogården är den närmast väster om kyrkan, övre kyrkogården har sedan utvidgats mot norr 1950 och 1967. Nedre kyrkogården tillkom på 1840-talet. Den sluttande terrängen med stora träd, grusgångar, ett flertal grusade gravar och intressanta gravar med anknytning till bruksrörelsen ger nedre kyrkogården en särskild karaktär. Både övre och nedre kyrkogårdarna omgärdas av kallmurade stenmurar, vid entréerna finns grindar av svartmålat järn med vitputsade stenstolpar avtäckta med skiffersten. Höga träd, främst lönnar och lindar växer längs murarna och på de yngre delarna av kyrkogården finns häckplanteringar. Gångarna är grusade och några få grusade gravar finns på den äldsta delen av övre kyrkogården liksom ett flertal på nedre kyrkogården. Intill kyrkans entré mot söder finns två rader med smidda gravkors.