Stäng fönster Nyköping kn, STIGTOMTA KYRKBY 3:1 M.FL. STIGTOMTA KYRKA

Beskrivning
Den mot söder svagt sluttande kyrkogården omges av en kallmurad naturstensmur, som nu bara delvis finns kvar, främst i norr och söder. I övrigt omgärdas kyrkogården av klippta häckar. Kyrkogården har utvidgats mot öster 1918 och mot nordost 1964. Äldre träd växer utanför norra muren.

Utanför kyrkogården, i väster, är en anlagd grusplan, som används som parkeringsyta. En bilväg kantad med äldre träd leder upp till parkeringen. Norr om vägen märks en stor jordkällare, som numera används för att förvara en del äldre gravstenar.

En bred gång lagd med betongstenar löper från parkeringsytan fram till kyrkans huvudingång i väster. En ingång finns även i kyrkogårdens sydöstra hörn. Grusgångar löper runt kyrkan och mellan gravkvarteren. Kyrkogården är i övrigt gräsbevuxen. Kyrkogården har flertalet gravvårdar placerade runt om kyrkan. Söder och väster om kyrkan är äldre gravvårdar placerade. Minneslunden i kyrkogårdens östra del är anlagd i början av 1990-talet och är utformad med en bågformad stenlagd perennrabatt.

Nordväst om kyrkogården, intill parkeringen ligger ett gravkapell som uppfördes 1967 efter ritningar av arkitekten Niels Hovgaard. Kapellets fasader har synligt vitt mexitegel och används idag som förråd.

Sörmländska kyrkor 18, 1987
Eva Wockatz, inventeringen 2008.