Stäng fönster Flen kn, ÅRDALA 2:1 ÅRDALA KYRKA

Beskrivning
Årdala kyrka är belägen i nord-västra delen av kyrkogården som är omgiven av en kallmurad bogårdsmur. I nordvästra delen av muren finns en vitputsad stiglucka som leder besökaren in till kyrkans västentré. Stigluckan uppfördes 1927 och har i sin övre del huggna stenornament från 1600-talet som togs tillvara när vapenhuset revs 1861. Nordost om kyrkan finns ytterligare en ingång i kyrkogårdsmuren, försedd med en smidesgrind. Kyrkogården är av typen gräskyrkogård, vilket innebär att den består av sammanhängande klippta gräsytor åtskilda av krattade grusgångar. Gravarna är placerade i öst-västlig riktning. Kyrkogården saknar tydlig trädkrans, ett mindre antal träd står runt kyrkogården liksom ett mindre antal små träd står spridda på kyrkogården. Mot söder står ett buskparti som fond mot muren.
Kyrkogården är utvidgad mot öster där muren består av större block av natursten och gravarna är något mer symmetriska vilket är kännetecknande för tidigt 1900-tal.