Stäng fönster Vänersborg kn, TIMMERVIK 2:79 TIMMERVIKS KYRKA

Beskrivning
Till kyrkoanläggningen hör, förutom kyrkan med omgivande kyrkogård, två ekonomibyggnader belägna vid grusplanen öster om kyrkan. Det är ett förråd (f d vedskjul) från ca 1930 samt en förråds- och personalbyggnad från 1990. Den förra har fasad av faluröd slätpanel och sadeltak täckt av korrugerad plåt. Byggnaden från 1990 har fasad av oljeröd liggande fasspontpanel och sadeltak av svart plåt.

Kyrkogården har en rektangulär form som utsträcker sig i öst-västlig riktning huvudsakligen väster om kyrkan vilken är orienterad med koret i söder och torn mot norr. Kyrkogårdens äldsta del, invigd 1937 (9 år efter kyrkans invigning) har en i princip kvadratisk form. Väster om denna, på andra sidan en mindre grusväg, finns "nya kyrkogården" från 1996. Den senare är något mindre till ytan än "gamla kyrkogården" vilka även tillsammans är en förhållandevis liten kyrkogård.

"Gamla kyrkogården" omgärdas runt om av en kallmur samt rader av träd. Mot landsvägen i norr och mot "nya kyrkogården" i väster växer pyramidekar, mot grusplanen i öster ett par stora ekar och mot angränsande naturmark i söder tallar och björkar. Kyrkogårdens huvudentré är förlagd mot landsvägen i norr och i linje med ingången till vapenhuset i tornet. I kyrkogårdsmuren finns där ett par svarta järngrindar krönta av kors och med stolpar av natursten. En muröppning finns också mot öster och grusplanen åt detta håll. Mot väster (och delvis mot norr) utgör kyrkogårdsmuren en terrassering med en trappa som leder in på kyrkogården. Förutom trädraderna runt om kyrkogården växer rader med pyramidekar längs gången från huvudentrén i norr och längs kyrkans västra långsida. Häckar inramar "Nya kyrkogården" liksom gravkvarteren på den gamla. Längs "nya kyrkogårdens" norra sida, mot landsvägen, finns också en rad med relativt nyplanterade träd. Gångarna på kyrkogårdens olika delar är belagda med grus förutom natur- och konststensplattor från entréerna väster och norr fram till kyrkan. Gravarna, belägna på gamla delen väster om kyrkan, är gräsbevuxna. Nya kyrkogården har ännu ej tagits i bruk för gravar men där finns en minneslund markerad av en natursten med inhuggen text "minneslund".