Stäng fönster Lekeberg kn, HACKVADS KYRKA 1:1 HACKVADS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården omgärdas av en låg stödmur av granit. Längs med muren finns delar av en äldre trädkrans som till viss del är kompletterad med yngre träd. Entrén i väster har grindstolpar av granit och en pargrind av svartmålat smide. Strax innanför entrén står två höga lyktor, skaftet är av murad kalksten och lyktan är av svart smide med hamrat glas.

Från entrén leder en gång upp till västra portalen och bildar en grusplan framför entrén, där den delar sig och går på var sida runt kyrkan. Kyrkogården har ett enkelt gångsystem belagt med grus, i övrigt bevuxen med gräs. I kyrkogårdens ytterkant står gravvårdarna längs med kanten, inne i kvarteren är gravvårdarna placerade i nord-sydligt löpande rader.

Kyrkogården är utvidgad i norr sedan 2005. Utvidgningen ligger något lägre än den äldre delen av kyrkogården. Även här har entrén grindstolpar av granit och en pargrind av svartmålat smide. Utvidgningen har i väster en lägre stödmur av granit lika den äldre delen.

I kyrkogårdens sydvästra hörn finns ett bårhus med murade väggar av kalksten och putsad vit gavel. Byggnaden täcks av sadeltak belagt med svart betongtegel. På västra sidan finns en pardörr av koppar. Årtalet 1962 finns uppe på västra nocken.

Inventeringstillfället 2007