Stäng fönster Eskilstuna kn, TEMPLET 1 ANSGARSKYRKAN

Beskrivning
Ansgarskyrkan är uppförd i fonden av Sturegatan. Den är placerad i en backsluttning med koret i väster mot Engelbrektsplan. Öster om kyrkan ligger församlingshemmet som uppfördes på 1990-talet.

Den kuperade kyrktomten omges av delvis fogade terrassmurar i söder, väster och norr. I öster gränsar tomten mot ett mindre, skogbeväxt grönområde. Kyrkotomten är till övervägande del orörd naturmark/skogsmark med berg i dagen samt mindre gräsytor med ett flertal träd, främst tall och björk.

I norr leder en asfalterad gång och en asfalterad uppfartsväg till församlingshemmet och kyrkan. Vid gången finns trappor av natursten med räcken av svartmålat järn. I söder leder en grusad gång med trappor av natursten upp från den stora parkeringsplatsen i anslutning till Fröslunda centrum. Närmast kyrkan samt i förbindelsegången mellan kyrka och församlingshem är gångarna belagda med smågatsten.

Klockstapeln sydöst om kyrkan är utförd i platsgjuten betong, där avtrycken efter formbrädorna är synliga, och murad i rött tegel. Stapeln har två gjutna syllar i öst-västlig riktning samt stiliserade strävpelare i norr och söder. Klockhuset är inklätt med brädor.

Vårdplan Eskilstuna Ansgarskyrkan, Arkitektur & Byggnadsvård
Arvidson, N. Ansgarskyrkan. Okänt årtal.