Stäng fönster Karlskoga kn, SÖDRA GRANBERGSDALSTORP 1:10 GRANBERGDALS KAPELL

Beskrivning
KYRKOANLÄGGNINGEN: Kring Granbergdals hytta växte det upp ett litet samhälle. Skolan från 1877 är fortfarande i funktion. Några hundra meter österut längs vägen mot Nora finns den välbevarade stinsbostaden till Granbergdals station (stationen är riven). Mittemot ligger Granbergdals kapell, som år 1915 inrättades i en äldre byggnad.
Kapellet ligger med sin östra långsidefasad vänd mot vägen. Efter kanten är en rabatt av blommande häckbuskar planterade samt nyponrosor. Norr om kapellet är marken plan medan den sluttar starkt i söder och norr. Gångarna är grusade. Kapellet har strax söder om entrén en fristående klockstapel. Nordväst, nere i slänten, finns en ekonomibyggnad (förråd och dass) med faluröd panel.