Stäng fönster Uddevalla kn, BOKENÄS GAMLA KYRKA 1:1 BOKENÄS GAMLA KYRKA

Beskrivning
BOKENÄS GAMLA KYRKOGÅRD ligger i en nordostsluttning, med bitvis ganska stark lutning. Kyrkan ligger på kyrkogårdens nordliga del. Denna inhägnas på alla sidor av en kallmur av gråsten med ingångar i söder och norr. Huvudingång i söder med enkla järngrindar i granitstolpar. En mindre ingång i norr med en enkel trägrind. Innanför sydingången växer en stor ask, och ytterligare en står i sydöstra hörnet. Ytterligare lövträd, mest askar, växer utmed muren.
De äldsta gravarna ligger närmast söder om kyrkan. Gravvårdarna är från slutet av 1800-talet och 1900-talet, och ligger mycket tätt med smala strängar av grus och grusgångar emellan. En häll från l700-talet och en rest gravsten från 1800-talets början torde vara kyrkogårdens äldsta gravminnen. Området öster om kyrkan sluttar kraftigt och är liksom kyrkogården norr om kyrkan utan gravar. Nyare sådana ligger sydväst och väster om kyrkan. I en slänt i kyrkogårdens sydvästra hörn är under 2002 anlagd en enkel minneslund.
Nuvarande indelning i kvarter härrör från 1852, då man beslöt att kyrkogården skulle indelas i "vinkelformiga qvarter". Detta år fylldes på med grus i delen mot sydost, en slänt visar tydligt var detta har skett. 1906 omlades muren och porten i söder flyttades till nuvarande plats. 1910 ny omläggning av samma mur igen, och 1930 gjordes en mindre utvidgning åt väster, med omläggning av västra muren.
Längre tillbaka fanns ett stall vid grusplanen söder om kyrkogården, tidigast omnämnt 1756, ersatt med ett nytt 1803 och borta 1903. Här finns nu ett enkelt grönmålat förråd. Innan kyrkan fick torn på 1700-talet fanns en klockstapel, oklart var, tidigast omnämnd 1626.