Stäng fönster Tanum kn, NORGÅRD 2:124 HAMBURGSUNDS KAPELL

Beskrivning
Kapellet har väl synligt läge vid kanten av en bergssluttning på Hamburgön vettande mot ett smalt parti av sundet, kring vilket bebyggelsen med hamn är samlad. Bebyggelse ligger omedelbart sydväst om kapellet, låg tallskog på norrsidan.
Kapellet ligger på en med ett smidesstaket inhägnad plan, med grus närmast kyrkan och i övrigt omväxlande berg i dagen och gräsytor. Kyrkans södra grundmur av tuktad granit utgör samtidigt stödmur för den terrass som kyrkplanen ligger på. Ett par trappsteg nedanför finns ytterligare en terrasserad gräsmatta med en mindre stödmur i granit åt söder. På denna står en minnessten över omkomna sjöfarare. Stenen är rest 1957 och innehåller inskriptioner från 1901 till 1995.
Ingången till kyrkplanen sker mellan stolpar av granit i väster. Ytterligare en ingång finns via en stig uppför berget, en stig som kommer nerifrån hamnplanen.
Ett uthus finns på kyrkplanen, invid dess ingång. Väggar av vitmålad locklistpanel på låg granitsockel, tjärpappstäckt pyramidtak.