Stäng fönster Mark kn, TOSTARED 4:1 TOSTAREDS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården har, efter flera utvidgningar, en något oregelbunden form och breder ut sig söder om kyrkan och därefter västerut. Åt sydöst har kyrkogården en rundad form med en inhägnad av häckplantering samt omålat trästaket. Kyrkogården inhägnas av en kallmurar av huggen sten och har ett gångsystem av grusade gångar. Den norra kyrkogårdsmuren omlades 1874 och längs med denna, samt den västra muren, planterades 15 oxlar 1878 av smeden Anna-Britta på Stommen. Den västra muren omlades 1877 och de södra och östra murarna 1882. Ytterligare 16 oxlar planterades 1883 längs med södra och östra kyrkogårdsmuren. År 1886 uppsattes fyra grindstolpar av huggen granit samt grindar av smidesjärn i den norra kyrkogårdsmuren. En rödmålad, brädfodrad ekonomibyggnad uppfördes 1931 i kyrkogårdens nordöstra hörn.

Kyrkogården är i omgångar utvidgad åt söder och väster. År 1942 utvidgades den åt söder och i samband med detta planterades en rad lindar utefter den västra muren. De befintliga oxelträden kring den gamla kyrkogården har efter hand ersatts med lindar och numera finns trädrader av lindar i norr, väster och öster. Kyrkogården utvidgades åt söder 1950 i ett lägre etage med stödmur mot den gamla kyrkogården. En ny kyrkogårdsmur anlades i samband med detta i väster. År 1993 utvidgades kyrkogården åt väster och kantas där av en gles trädkrans. Större grusfyllda gravvårdar med stenram är belägna norr om kyrkan. Sydöst om kyrkan finns högresta gravvårdar från det tidiga 1900-talet.