Stäng fönster Sotenäs kn, ELLENE 1:188 HUNNEBOSTRANDS KYRKA

Beskrivning
HUNNEBOSTRANDS KYRKA ligger på en kyrkotomt i ett av kvarteren i centrala delen av samhället. Kyrktomten har gator i söder och väster, och ansluter till andra tomter i norr och öster.

Kyrktomten inhägnas av ett galvaniserat smidesstaket mellan stolpar av granit. Huvudingången i väster sker genom dubbla svarta smidesgrindar med dekorativt smide, mellan huggna höga granitstolpar, och med lägre sidogrindar. En mindre grind finns också i sydöst, men med samma utformning. Grindar och grindstolpar utförda i jugendstil, och med undantag för smidesstaketet härrör grindar och stolpar från något av åren strax efter kyrkan byggdes.

Kyrkan har stensatta ytor fram till ingångarna, och i övrigt gräsbevuxna ytor med lövträd utmed staketet.

Ett FÖRSAMLINGSHEM från 1986, ritat av Magnus Wångblad, ligger norr om kyrkan, byggt på den tomt där den första prästgården tidigare låg. Det är i en och en halv våning, byggt i trä, och är genom en glasad gång sammanlänkad med kyrkan.