Stäng fönster Skövde kn, HÄGGUM 39:1 HÄGGUMS KYRKA

Beskrivning
HÄGGUMS KYRKA ligger i sydvästra delen av den rektangulära kyrkogården. Kyrkan är placerad i öst - västlig riktning. Norr om kyrkan, där bygatan passerar, finns en parkeringsplats. Huvudingången vetter mot parkeringsplatsen och utgörs av en dubbel, rikt utsirad gallergrind av järn, krönt av kors och hjärtan. Grinden är placerad mellan fyrsidiga stenstolpar. Från grinden leder en gång med stenplattor till västra kyrkporten. En enkel järngrind med träportar leder från kyrkans redskapsbod söder om kyrkogården. En tredje grind är belägen i västra kyrkogårdsmuren. Kyrkan avgränsas på alla sidor av en kallmurad stenmur. Innanför denna växer större träd, främst lindar och lönnar. Runt kyrkan leder en grusgång och en annan grusgång finns parallellt med norra muren. De ganska fåtaliga gravarna ligger samlade i glesa kvarter med främst resta stenar. Söder och väster om kyrkan finns några äldre gravvårdar, bl.a. ett par järnkors från 1800-talet.