Stäng fönster Gotland kn, VÄTE KYRKOGÅRDEN 1:1 VÄTE KYRKA

Beskrivning
Väte kyrkogård har genom att den utvidgats åt både väster, söder och åt nordväst oregelbunden plan. Kyrkogården omges merendels av kallmurade kalkstensmurar, den nordöstra sträckningen har ingen mur alls. På de södra och västra mursträckningarna finns dubbla järngrindar, en på den förra och två på den senare. Alla grindar har hängts på kalkstenstolpar.

Gångarna som leder från ingångarna, runt byggnaden, ut på den nya delen av kyrkogården samt mellan de övriga gångarna är belagda med grus. På kyrkogården finns tre trappor av kalksten: innanför den norra av de båda öppningarna i den västra kyrkogårdsmuren, samt på området direkt väster om kyrkan.

Belysning finns som lyktstolpar (7 st.) samt fasadbelysning (3 st.) som belyser den södra och västra fasaderna.

Den södra delen av kyrkogården längst ut mot vägen har karaktären av en park, det är också där minneslunden är anlagd.

Nordost om kyrkan finns en mindre träbyggnad innehållande bl.a. kyrkans oljepanna.

På kyrkogården fanns 1996 265 st. synliga gravar.

Övriga byggnader på kyrkogården
Nordöst om kyrkan finns en mindre byggnad uppbyggt, invändigt avdelat i fyra utrymmen vilka alla nås från utsidan: pannrum, två förrådsutrymmen samt ett torrdass.