Stäng fönster Gotland kn, VÄNGE KYRKOGÅRDEN 1:1 VÄNGE KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården är i det närmaste rektangulär. Den har under 1800- och 1900-talen vidgats i begränsad utsträckning dels åt öster och – vid den senare tidpunkten – åt söder. På kyrkogården finns inga andra byggnader än kyrkan.
Marken är gräsbevuxen och kyrkogården omges på tre sidor av låga kallmurar av kalksten, medan avgränsningen mot den f.d. landsvägen utgörs av ett järnstaket. Järngrindar finns i söder, väster och norr. Från de västra och södra grindarna leder en plattlagd resp. grusad gång fram till kyrkans huvudentré, den södra långhusportalen.

Innanför murarna och staketet är en krans av lövträd (parklind, lönn och alm) planterad. Samtliga träd i trädkransen är hårt klappade vintern 2004. Något solitärträd förekommer inte. I sydöst finns ett gjutet brunnskar och kring detta en krans med 7 st tidigare klappade parklindar. Norr om kyrkogården finns en nyare minneslund med två askar, även dessa hårt klappade vintern 2004. Vid västra entrén några klippta häckar av måbär.

På kyrkogården finns (1997) 310 synliga gravar. De flesta ligger söder och väster om kyrkan.