Stäng fönster Gotland kn, TOFTA KYRKOGÅRDEN 1:1 TOFTA KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården har trapetsoid form och omges i väster och norr av åkermark. I sydost gränsar den mot den gamla vägsträckningen för landsvägen. Den inhägnas av låga kallmurar av kalksten. I väster och söder är trädrader planterade innanför murarna, medan den östra delen, som inlemmades i kyrkogården på 1880-talet, har karaktär av parkliknade lövträdsdunge. Här är en minneslund anordnad.

En grusbelagd parkering finns omedelbart söder om kyrkogården, där en järngrind med trästolpar i kyrkogårdsmuren leder in till densamma. Ytterligare en grind finns i muren mot landsvägen.

Marken är gräsbevuxen med den äldre delen av kyrkogården, som sannolikt bevarar sin medeltida utsträckning, uppfylld och terrasserad mot öster. Grusgångar leder från de båda grindarna till kyrkans huvudingång, den södra långhusportalen.

Belysning i form av lyktstolpar finns längs grusgångarna och utefter insidan av norra muren, likaså armaturer för fasadbelysning.
Inbyggd i kyrkogårdsmuren i öster står en mindre förrådsbyggnad med vidbyggt oljetanksskjul och avträde.

Alla gravar är belägna söder om kyrkobyggnaden.