Stäng fönster Mellerud kn, BÖRSEN 8 MELLERUDS KAPELL

Beskrivning
Församlingshemmet med kapell är beläget i kvartersbebyggelse centralt i Melleruds tätort. Anläggningen består av en ursprunglig byggnad från 1932 med en mindre tillbyggnad från 1977 mot väster. Byggnaden är orienterad i nordvästlig-sydostlig riktning med dess framsida mot Kapellgatan i söder. Åt detta håll finns också den fristående klockstapeln. Tomtmarken är relativt begränsad. Mot Kapellgatan finns gräsytor och gångar av konststensplattor. Längs gatan finns ett järnstaket, en rad med almar och några cypresser framför tillbyggnaden. På husets östra sida och på baksidan mot norr finns asfaltsytor, mot öster även en gräsyta med en syrénbuske och ett körsbärsträd samt en parkeringsplats. Mot väster når tillbyggnaden i stort sett fram till angränsande tomt.