Stäng fönster Gotland kn, RUTE KYRKOGÅRDEN 1:1 RUTE KYRKA

Kyrkogården
Den nuvarande kyrkogården har ett oregelbundet utseende. Murarna i norr och väster buktar något till följe av en tidigare och en nuvarande vägsträckning. Gräsytorna är det dominerande inslaget, och gångarna med kalkstensflis är överlag smala. Längs den södra murens östra del finns en terrass som är något högre än den övriga kyrkogården. Även i väster har jord fyllts på och detta har gjort att muren där närmast är att betrakta som en terrassmur. Den nya delen av kyrkogården i söder, som också omgärdas av en mur, tillkom 1932.
Stigluckor finns i norr (med träport) och i söder (utan port) Tidigare fanns det även en stiglucka i den östra kyrkogårdsmuren, spåren kan fortfarande ses. Till nya delen av kyrkogården kommer man ifrån söder via en ingång med järngrindar.

På den gamla delen växer lönn, ask och kastanj, på den nyare delen ask, kastanj och cypress.

Belysningen utgörs av tre belysningsstolpar, två på gamla kyrkogården och en på den nya.

Övriga byggnader på kyrkogården
Två stigluckor ingår i kyrkogårdsmuren, en i dess södra sträckning och en i dess norra sträckning. Båda stigluckorna har sadeltak belagda med falar. Väggarna är ut- och invändigt putsade med kalkbruk. Invändigt är de försedda med sittnischer. Norra stigluckan har en tjärsmord port.