Stäng fönster Mariestad kn, UTBY 20:1 UTBY KYRKA

Beskrivning
UTBY KYRKA är öst - västligt placerad på den rektangulära kyrkogården. Kyrkogården omges på alla sidor av en stenmur och av en trädrad med askar. I söder är dessutom en snöbärshäck och i väster en syrenhäck. Kyrkogårdens huvudingång i söder vetter mot en parkeringsplats utmed landsvägen mot Tidavad. Den består av en dubbel järngrind, placerad mellan stenstolpar. Innanför grinden växer en tuja på varje sida. Från grinden leder en grusgång, kantad av en allé, mot kyrkans sydportal. En grind i väster vetter mot en körväg. Grinden är dubbel med smidda spjälor och placerad mellan stenstolpar.
Runt kyrkan och utmed murarna leder grusgångar. Gravvårdarna finns huvudsakligen söder om kyrkan. I söder och sydväst finns bland annat en vård med järnstaket och en obeliskformad sten. Utmed östmuren finns några stenramar. Utmed sakristians östfasad är ett stenkors och två gravhällar från 1600-1700-talet.