Stäng fönster Gotland kn, LOKRUME KYRKOGÅRDEN 1:1 LOKRUME KYRKA

Beskrivning
Lokrume kyrkogård är i det närmaste rektangulär med kyrkan i mitten, vilket talar för att kyrkogården utvidgats någon gång mot norr. I det nordvästra hörnet låg tidigare sockenmagasinet, numera flyttat. Huvudingångar genom stigluckorna i väster och öster, mellan dessa löper en grusbelagd gång som fortsätter runt hela kyrkan.
Ett fåtal större träd inramar kyrkogården i främst söder, öster och väster, somliga ny-planterade.
Gravarna är utspridda över hela kyrkogården med undantag av i nordväst där ett tomt område finns, de äldsta gravvårdarna återfinns i söder. På kyrkogården fanns (1996) 160 st. synliga gravar. Väster om kyrkan invid muren är den av låga häckar omgivna minneslunden anlagd.
Kyrkogården omges av kallmurade kalkstensmurar ca 110 cm breda, höjden varierar mellan 80-120 cm, murarna består delvis av återanvända sten. Murarna buktar något och är delvis bevuxna med murgröna.
Stigluckor finns i väster och öster. I den västra förvaras en del äldre bearbetade stendetaljer. På den östra sträckningen finns också en träport, ”Brudportalen” från 1700-talet. Samt en träport i den södra muren ut till vaktmästarnas lokal.
På kyrkogården finns två lyktstolpar samt en spotlight som riktas mot den nordvästra fasaden.

Den Bliesathska gravplatsen
Gravplatsen är ca 8 x 6 m i fyrkant, grusbelagd och omges av en cementerad sockel och järnstaket, järngrind i öster. Mitt på gravplatsen finns på rad står fem gravvårdar på rad. Den iordningställdes på 1940-talet av Lokrume församling till vilken den överlämnades 1977.

Övriga byggnader på kyrkogården
Inga övriga byggnader finns på kyrkogården.