Stäng fönster Lidköping kn, KARABY 10:1 KARABY KYRKA

Beskrivning
KARABY KYRKA ligger öst - västligt placerad på den ovala kyrkogården. Kyrkogården omges på alla sidor av en jämn, kallmurad stenmur samt av en trädrad. Huvudingången i västra delen av sydmuren vetter mot en parkeringsplats. Den utgörs av en dubbel, smidd gallergrind. Övre delen av grinden är utformad som öglor. Grinden är placerad mellan fyrsidiga granitstolpar med stenklot. Från grinden leder cementplattor till kyrkans västport. En grind i öster leder till kyrkans ekonomibyggnad. Den smidda smidesgrinden är rundbågad med diagonalt rutmönster. Grinden, vilken tidigare utgjorde galler till en kamin, är placerad mellan fyrsidiga stenstolpar med stenklot. Runt kyrkan leder en grusgång. Väster om tornet samt väster om långhusets västgavlar är plattbelagt.
Egentlig kvarterindelning saknas. Gravvårdarna är från olika tider och av varierande utformning. De är huvudsakligen placerade i nord - sydlig riktning. Enstaka vårdar har stenram och höga stenar. Utmed östmuren står resta 1600 - 1700-talsvårdar i form av tre stenkors samt fem stenar med inskriptioner samt änglar i relief.