Stäng fönster Gotland kn, ESKELHEM KYRKOGÅRDEN 1:1 ESKELHEM KYRKA

Kyrkogården
Kyrkogården är oregelbundet rektangulär. Den utvidgades 1890 åt både öster och nordväst. Så sent som på 1980-talet tillfogades en ny del i öster. De tidigaste gravvårdarna där är från 1990. Invid den östra muren är en minneslund anlagd, den är halvcirkelformad och marken är något upphöjd med omgivande terrassmur, i dess centrum står ett vårdträd. Den äldre delen får en trevlig rumskänsla genom en trädkrans av lindar. Man har låtit träden och muren mellan den gamla och nya delen stå kvar vilket ökar rumskänslan på båda begravningsplatserna. Den ljusa och öppna kyrkogården domineras av stora gräsytor.
Stenmurar omgärdar kyrkogården, i söder och väster delvis av terrassmurar. I muren ingår diverse äldre byggnadsdetaljer. I söder, väster och norr finns järngrindar, i öster en öppning utan grind. Grusgångar leder till kyrkans huvudingång på byggnadens sydsida, från den nordvästra grinden löper dock en stensatt gång av kalkstensflis.
Fasaden belyses från nordvästra hörnet av kyrkogården. Belysningsstolpar (9 st.) är placerade i huvudsak längs med gångsystemet.
På den nya delen av kyrkogården, i dess sydöstra hörn, ligger ett f.d. sockenmagasin av trä, vari panncentralen är placerad.