Stäng fönster Gotland kn, EKE KYRKOGÅRDEN 1:1 EKE KYRKA

Kyrkogården
Ekes kyrkogård har idag en rektangulär form som kommit till vid flera tillfällen. Under det sena 1800-talet inlemmades ett område i söder och på 1930-talet vidgades kyrkogården kraftigt österut.
Den gamla delen av kyrkogården omges av en låg häck, den nyare av låga kallmurar av kalk- och sandsten. Mellan de båda delarna en terrassmur.

Den äldre delen (västra halvan) har ingångar i väster och söder (järnristar). Från den södra ingången leder en bred grusgång upp mot kyrkan och vidare mot den nyare delen av kyrkogården. I den nyare delens norra och södra murar finns enkla järngrindar.

Invid muren är häckar planterade runtom kyrkogården. Planteringar av lönn och lind finns på den äldre delen, medan yngre plantering av lind finns på den nyare delen. Gröna gräsmattorna dominerar bilden.
På västra delen av kyrkogården finns en enstaka belysningsstolpe.

Övriga byggnader på kyrkogården
Övriga byggnader på kyrkogården utgörs av det med kyrkan sammanbyggda och ovan nämnda sockenmagasinet.