Stäng fönster Gotland kn, BUTTLE KYRKOGÅRDEN 1:1 BUTTLE KYRKA

Kyrkogården
Kyrkogården har en rektangulär form, utsträckt i nord-sydlig riktning. Den har vid flera olika tillfällen utvidgats söderut. Åren 1882-83 skedde en sådan utvidgning med 9 m. På kyrkogården finns 172 synliga gravar (1997).
Kyrkogården saknar egentlig inhägnad, istället är den omgiven av terrassmurar. I äldre protokoll talas det om den gamla ringmuren. Grävda diken löper runt kyrkogårdens område.
Huvudingången ligger i väster, där en trappa av kalksten uppmurats. I norr sker inpassering via ett järngaller, lagt över det nämnda diket.

Från trappan i väster leder en gång längs med kyrkans östra fasad och från långhusportalen går en gång mot söder.

Runtom kyrkogården växer planterade ekar, kastanjer och lönnar. På kyrkogården, söder om kyrkan, växer en ek av hög ålder, troligen planterad invid en numera bortriven mur. Inte långt från långhusets södra sida märks en s.k. timsten eller solvisare, en kalkstensskiva på en trästock.
Belysningen utgörs av tre belysningsstolpar, samtliga placerade på kyrkogårdens söd-ra del. Stolparna är av trä med svarta plåtlyktor.