Stäng fönster Göteborg kn, LANDALA 16:1 LANDALAKAPELLET

Beskrivning
KYRKOANLÄGGNINGEN består av kyrka och kyrkotomt. Landalakapellet ligger i stadsmiljö och omges främst av storskalig bebyggelse, 8 våningar höga bostadshus från 1970-talet samt institutionsbyggnader tillhörande Chalmers och Johannebergs sjukhem. Norr om kyrkan ligger ett daghem i en envåningsbyggnad. I sydväst finns några bevarade kvarter med landshövdingehus. Det var den typen av bebyggelse som dominerade kapellets ursprungliga omgivning. Precis öster om kapellet löper den hårt trafikerade genomfartsleden Aschebergsgatan.
KYRKOTOMTEN är liten och trekantigt avskuren av Aschebergsgatans dragning. Inga staket eller murar avgränsar tomten. VEGETATIONEN består av öppna gräsytor samt buskar och små träd. I söder finns en mindre parkeringsplats. Gångarna runt kapellet samt fram till entréerna är asfalterade.
Kapellets huvudentré (i tornets bottenvåning) nås från väster via en trappa av betongblock eller en asfalterad ramp upp till ett asfalterat vilplan utanför porten.