Stäng fönster Göteborg kn, ÄNGGÅRDEN 718:12 ANNEDALSKYRKAN

Beskrivning
Annedalskyrkan ligger stadsdelen Änggården, söder om Göteborgs stadskärna. Anläggningen består av kyrka och kyrkotomt. Tomten är belägen på en bergsplatå på Medicinarbergets västra sida. Den västra sidan av tomten sluttar kraftigt, vilket utnyttjats på så sätt att kyrkan fått en suterrängvåning åt det hållet.

Anläggningen saknar omgärdningsmur eller staket. I väster finns en trappa i sten, från norr löper en gångväg, i öster finns en trappa upp till en körväg och i söder ligger kyrkans parkeringsplats. Tomten är terrasserad i flera nivåer. Kyrkoplanen är en jämn yta, asfalterad liksom alla gångvägar. Vegetationen utgörs av uppvuxna lövträd och gräsytor.

Annedalskyrkan är ett välkänt landmärke i stadsmiljön. Kyrkoanläggningen är väl synlig från tre väderstreck. Från öster skymmer Medicinarberget sikten.

De hårt trafikerade vägarna i området är utbyggda efter kyrkans tillkomst och har i princip skurit av anläggningen från Guldheden och Änggården.