Stäng fönster Gotland kn, ARDRE KYRKOGÅRDEN 1:1 ARDRE KYRKA

Kyrkogården
Kyrkogården har i det närmaste en kvadratisk utformning, i senare tid utvidgad mot söder med ca 15 m och mot norr. Intill den norra muren har nya begravningsplatser skapats genom att påfyllning på jord.
Kyrkogården omges av en låg kallmurad kalkstensmur på vilken häckar har planterats. Den nya delen omges i norr och väster av kalkstensmurar, delvis lagda i bruk, ca 60 cm höga.
Huvudentrén i sydöstra hörnet utgörs av en färist av järn och trä. I väster mot den f.d. skoltomten finns en liknande ingång anordnad. I sydöstra hörnet finns en öppning försedd med järngrind på stolpar. Från sydvästra till sydöstra ingången löper en rak gång, cementbelagd, den avviker i nordlig riktning mot kyrkans huvudentré.
På kyrkogården växer lövträd, askar och lönnar, de är planterade utmed västra, norra och östra kyrkogårdssträckningen. Söder om kyrkan växer en kastanj. Kyrkogården belyses med två lyktstolpar av olika utförande. På kyrkogården fanns 1996 ca 172 synliga gravar.
Söder om kyrkan, ca 500 m har lämningar av en kastal påträffats. Intill den nya kyrkogårdens norra mur står femton lösa gravvårdar på stenplintar.

Övriga byggnader på kyrkogården
Inga övriga byggnader finns på kyrkogården.