Stäng fönster Gotland kn, ANGA KYRKOGÅRDEN 1:1 ANGA KYRKA

Kyrkogården
Anga kyrkogård är i det närmaste kvadratisk till sin utformning och har förmodligen kvar sin medeltida utsträckning, en utvidgning mot norr har dock varit under utredning på senare tid. Kyrkogården omges av kallmurade kalkstensmurar vars höjd varierar, de är omlagda på 1800-talet.

Öppningar finns i söder och öster med järngrindar på cementstolpar.

Gångarna är belagda med grus, de leder från den södra kyrkogårdsingången till kyrkans sydportal och vidare utefter den södra kyrkofasaden till den östra ingången.

Utanför södra mursträckningen samt innanför muren i det sydöstra hörnet har häckar planterats. Längs med murarna växer lövträd i vad som skulle kunna vara resterna av en trädkrans. Kyrkogården domineras i övrigt av gräsmattor.

På kyrkogården finns flera lyktstolpar, kyrkans sydfasad belyses med spotlights placerade i sydvästra respektive sydöstra hörnet av kyrkogården.

På kyrkogården fanns vid inventeringen 1996 110 st. synliga gravar.

Övriga byggnader på kyrkogården