Stäng fönster Göteborg kn, HJÄLLBO 5:12 HJÄLLBO KYRKA

Beskrivning
Bebyggelsen utgörs av två byggnadskroppar, en kyrka med församlingshem och en kontorsbyggnad med pastorsexpedition sammankopplade med smidesgrind och samlat kring en gård belagd med marktegel och planterad med ett centralt placerat träd. De båda byggnaderna sträcker sig i nord-sydlig riktning även om kyrkorummet har en öst-västlig orientering. Väster om byggnaderna inramar en låg tegelmur och en hagtornshäck en gräsmattan. Längs kyrkans södra fasad löper ett stråk som tillsammans med ett antal centrumbyggnader utgör Hjällbo centrum. Väster om pastorsexpeditionen finns ett område bestående av tre parallellt ställda, sju våningar höga flerbostadshus och i öster går spårvägen från Göteborgs centrum till Angereds torg. Alldeles utanför kyrkan leder en gångbro över spårvagnsspåren till Hjällbos östra del. I norr ligger ett långsträckt parkeringsdäck vars södra ände består av kontorslokaler.