Stäng fönster Enköping kn, KULLA 2:1 KULLA KYRKA

Beskrivning
Kyrkan är en salkyrka utan särskilt markerat korparti. Den är försedd med torn i väster, sakristia i norr och vapenhus i söder. Kyrkogården har en rektangulär plan och största delen av den breder ut sig norr om kyrkan. Den omgärdas av en gråstensmur, mellan en och en och en halv meter hög. Kyrkogården har tre ingångar. Den södra har putsade grindstolpar och en gång upp mot vapenhuset kantad av sex stora tujor. Längs bogårdsmurens insida löper rader av stora lövträd. Gångarna på kyrkogården är grusade. Gravkvarteren är till största delen täckta med gräs. Ett mindre antal grusgravar med stenramar finns kvar huvudsakligen närmast väster om kyrkan. De äldsta gravvårdarna är från sent 1800-tal. Kyrkogården är försedd med fyra moderna lyktstolpar i galvaniserat stål och klarglasglober.