Stäng fönster Bengtsfors kn, VÄTTUNGEN 1:188 M.FL. BÄCKE KYRKA

Beskrivning
Kyrkoanläggningen består av kyrkan med omgivande kyrkogård, ett bårhus (1953) med fasad av röd locklistpanel och sadeltak av skiffer samt en ekonomibyggnad (ca 1980).

Kyrkogårdens äldsta del har en rektangulär form och utbreder sig huvudsakligen på kyrkans södra och östra sidor. Kyrkogården har sedan utvidgats i två etapper mot sydost, 1905-10 och 1932, och har en långsträckt utbredning längs landsvägen. Längs vägen och mot en grusad plan framför kyrkans västfasad finns en kallmur och en syrénhäck. Längs muren växer också stora lövträd, främst ask, alm och lönn. Mot kyrkogårdens övriga sidor finns häckar mot angränsande skogsmark, längs sydöstra sidan finns också en trädrad. I muren finns tre grindar av smidesjärn med stolpar av tuktad granit. Kyrkogården är lummig med många stora lövträd bl a i rader längs mittgången på den yngsta delen. I sydost finns också en minneslund. Samtliga gångar är grusade. Kyrkogården har relativt stora gräsytor och de flesta gravar är gräsbevuxna, förutom några få grusade. På den äldsta delen finns också smidda gravkors av varierande ålder och utformning. Alldeles söder om kyrkan står ett kraftigt järnkors med inskriptionen "Werkmästaren Samuel Holder den äldre. Född i England 1781. Införde Lancashiresmidet i Sverige 1829. Död på Bäckefors 1848."