Stäng fönster Härryda kn, HINDÅS 1:400 HINDÅS KYRKA

Beskrivning
HINDÅS KYRKA ligger på en större kyrkotomt, planerad som en mindre park. Kyrkan ligger i ungefärlig nord sydlig riktning, med koret i söder. Söder om kyrkan ligger ett församlingshem, vilket är sammanbundet med kyrkan genom en glasad gång. Församlingshemmet ligger i sluttning och har en våning vid entrésidan åt väster, men dessutom en souterrängvåning i söder och öster. Församlingshemmet är modernt, men har lånat vissa drag från kyrkans arkitektur.
I väster finns mot en mindre väg en stenmur, i övrigt är kyrkotomten inte inhägnad. Höga lövträd på stora gräsytor, bl a en anmärkningsvärd hängbok väster om kyrkan. Grusade gångar leder upp mot kyrkan, i norr är det flera mindre stentrappor som leder upp till kyrkan från den parkering som finns där.
En mindre ekonomibyggnad av trä, brunmålad, ligger öster om kyrkan, nere vid bäcken.