Stäng fönster Falköping kn, UGGLUM 15:1 M.FL. UGGLUMS KYRKA

Beskrivning
UGGLUMS KYRKA omges av en rektangulär begravningsplats som åt alla håll avgränsas genom en kallmurad stenmur, något lägre i sin västra del. I östra delen finns en muröppning med smidesgrindar, dels söder om koret och en längre norrut. Från den södra ingången går en grusgång fram mot koret och runt hela kyrkan. Smalare gångar utgår väster om vapenhuset och öster om koret åt norr, utmed muren bort till den norra smidesgrinden i östra muren.
Kyrkogården är helt gräsbevuxen med en trädrad av stora lindar innanför den norra murdelen. Denna norra del av kyrkogården sluttar svagt åt nordväst. Enkla gravvårdar och vårdar med grusfylld stenram är blandade i rader med nord-sydlig riktning. Nordväst och nordost om kyrkan finns dock sammanhållna, mindre områden med vårdar av det senare slaget. Några äldre, stående stenvårdar finns också. I kyrkogårdens sydvästra hörn finns en mindre träbyggnad som innehåller utedass och redskapsbod. Öster om denna byggnad står klockstapeln av trä.
EKONOMIBYGGNAD - Fasaderna är klädda med stående locklistpanel, målad faluröd. Byggnaden täcks av ett sadeltak med enkupigt lertegel. Huset har två enkla bräddörrar åt öster och ett mindre fönster åt söder.
KLOCKSTAPEL - Den öppna stapeln av bockmodell vilar på elva ben och är målad i falurött. Huven är smäckert klockformad, täckt av falsad plåt i småplåtsformat, och avslutas upptill med en spira och ett kors. Under taket hänger två klockor och nere på marken, mellan stapelns ben, ligger en äldre gravhäll.