Stäng fönster Falköping kn, TIARP 8:1 TIARPS KYRKA

Beskrivning
TIARPS KYRKA - Kyrkogården runt kyrkan utgörs av en kulle som sluttar åt norr, öster och söder. Nordväst om kyrkan finns en ekonomibyggnad. Den gräsbevuxna kyrkogården avgränsas genom en kallmurad stenmur. Huvudingången finns rakt söder om kyrkan har två grindar i smäckert smide på grindstolpar av granit. Från grinden löper en bred grusgång upp till och runt kyrkan och gör en liten avstickare till ekonomibyggnaden. Övrigt gångsystem är borttaget och igensått. Grusgången är kantad med lister av betong. Innanför muren finns en nära nog intakt rad av höga lindar och lönnar. Söder och väster om kyrkan finns syrenträd och parkbänkar. Utanför den västra muren växer en klippt granhäck.
De flesta gravvårdarna finns söder och sydväst om kyrkan. De äldsta, och även största i sydväst och de nyare åt sydost. Alla gravar är ordnade i långa och raka rader med nord - sydlig riktning. Endast tre har grusfyllda stenramar. Öster och söder om koret är gräsytorna fria. Direkt norr om kyrkan finns ett fåtal, spridda gravvårdar av blandad ålder och placerade i öst - västlig riktning.
EKONOMIBYGGNAD - Byggnaden, liten och rektangulär är uppförd 1985 på betongsockel och har rödmålad locklistpanel. Hörnmarkeringar samt dörr- och fönsteromfattningar är vitmålade. Sadeltaket är täckt med tvåkupigt lertegel. På den västra gaveln finns en nisch för placering av redskap m.m. Åt söder finns två fönster samt två dörrar som leder intill förråd och toalett.