Stäng fönster Falköping kn, SEGERSTAD 33:1 SEGERSTADS KYRKA

Beskrivning
SEGERSTADS KYRKA omges närmast av en rektangulär kyrkogård vars gräns markeras av en kallmurad stenmur som är mycket låg åt öster och norr. Från parkeringsplatsen i väster, leder en bred grusgång kantad av hamlade träd och en stenmur, upp till kyrkans söderingång. Utanför ingången förgrenar sig grusgången runt hela kyrkan och vidgar sig nordväst om kyrkan till en större plan. Kyrkogården är täckt av gräs och endast en mindre grusgång finns bevarad. Denna löper strax öster om koret från en grind i muren i söder till en likadan grind i norra muren. Gravvårdarna utseende och ålder är blandade. Det finns några med grusfyllda stenramar, andra är endast gräsbevuxna,. En gravvård pryds med järnkors. Gravarna är placerade i rader med nord-sydlig riktning. På den nordöstra delen av kyrkogården finns två rader med buxbomshäckar som markerar nyare gravplatser. På kyrkogårdens nordvästra del finns inga gravvårdar. Några äldre gravstenar står lutade mot kyrkogårdsmuren i väster. Sydost om kyrkogårdsmuren och allén finns en muromgärdad äng, kallad Kyrkparken, med ingång via den ovan nämnda smidesgrinden åt söder samt via en grind i allégången. Från den förra leder en smal stig fram till en minneslund. I övrigt är ängen gräsbevuxet med blandade barr- och lövträd samt asymetriskt planterade buskar.