Stäng fönster Falköping kn, GROLANDA PRÄSTBOL 2:1 GROLANDA KYRKA

Beskrivning
GROLANDA KYRKA ligger på en rektangulär kyrkogård som omgärdas av en bred och hög kallmurad stenmur. Ingångar finns i det sydöstra och nordöstra hörnet av muren samt en huvudingång mitt på den östra muren. Grindarna i muren är smidda med sirliga ornament (identiska med Brismene?) och gångjärnen är fästa på resta, huggna grindstolpar. Den ena järngrinden tillkom 1929 och ersatte en trappövergång över muren. Innanför muren, förutom på ett stycke längs den östra delen, står en rad med höga askar. Kyrkogården har fått behålla många av sina krattade grusgångar som löper utmed insidan på kyrkogårdsmuren. Gravkvarteren är ordnade i nord-sydlig riktning. Bland gravvårdarna finns såväl enkla stenar som gravvårdar med grusfylld stenram. I det nordöstra hörnet av kyrkogården finns en äldre gravhäll och utanför norra sidan av muren finns äldre gravvårdar uppställda.