Stäng fönster Halmstad kn, SANKT NIKOLAUS 17 M.FL. SANKT NIKOLAI KYRKA

Beskrivning
MILJÖ - S:t Nicolai kyrka är centralt belägen i Halmstad och angränsar Stora Torg på dess södra sida. En lokalgata angränsar kyrkotomten mot norr och öster. Mot söder ligger en parkeringsplats för Länsstyrelsen. I väster återfinns en putsad byggnad som används som församlingshem, prästgård m.m. Öster om kyrkan ligger rådhuset.

ANLÄGGNING - Kyrktomten är liten och är bevuxen med gräs, buskar och rabatter. Kyrkan omgärdas av gångar lagda med gatsten samt mot norr, öster och söder av trädrader av lind. I SO står en hängbok. I gräsmattan finns äldre gravhällar. Kyrkogården används emellertid inte längre för begravningar. I väster ligger en putsad byggnadslänga i 1½ plan som används som församlingshem. Söder därom ligger en toalettbyggnad inbyggd i en vitputsad mursträckning.